FIINI FENKOLIKEITTO
Tilannetiedotus tilalta: Tilanne päällä.
Kevätkiireet ja peltohommat painaa päälle. Keittiössäkin hitaat hauduttelut ovat vaihtuneet sukkelaan surautteluun. Mausta ei kuitenkaan tingitä tänäänkään, siitä pitää huolen fiini fenkolikeitto. Viikonloppuna tuo vikkelästi valmistuva soppa kelpuuttaa kylkeensä lasin laadukasta valkoista . Näin alkuviikosta seuralaiseksi suositellaan paahtamaan jo hieman kuivahtaneita leivänpalasia. Molempi parempi!
1 fenkoli
2 sipulia
voita ja öljyä kuullotteluun
800 g jauhoista perunaa kuorittuna (Colomba)
n. 1 l vettä
1 kanafondi
valkosipulijauhetta, mustapippuria, sokeria ja suolaa maun mukaan
n. 100 g maustamatonta tuorejuustoa
Pilko fenkoli ja sipulit vähän pienemmiksi. Kuullottele voi-öljyseoksessa kattilassa.
Lisää pieneksi paloitellut perunat, vesi ja kanafondi sekä mausteet. Keittele kunnes perunat ovat pehmenneet.
Lisää tuorejuusto ja soseuta sauvasekoittimella samettiseksi.
PS. Päälle voi surauttaa ylellisen yrttiöljyn (1 dl rypsiöljyä, nyrkilliset persiljaa, basilikaa ja tilliä, valkosipulia, sormisuolaa ja sokeria maun mukaan sauvasekoittimella sileäksi)