KREISIPOTUT
Maanantaista ei oo vielä tietoakaan, mutta niin vain reseptiä pukkaa! Eikä syyttä suotta. Huomisen isänpäivän vuoksi ensi viikon resepti julkaistaan ennakkoon. Pikkulinnut lauleli, että monessa paikassa keittiöhenkilökunta miettii vielä huomisen tarjoiluja. Pähkäilyt sikseen, nyt vejetään ässä hihasta! Tärkeisiin hetkiin on paikallaan pistää pöytään jotain, mikä vie jalat alta, kuten suolapähkinöillä kuorrutettuja uuniperunan puolikkaita. Ne kulkee keittokirjassani nimellä "Kreisipotut". Suussasulavan suolaiset pottuset saavat sankarin sanattomaksi!
Kreisipotut
pellillinen perunanpuolikkaita
rypsiöljyä ja hunajaa
suolapähkinöitä rouhittuna
sormisuolaa
Levitä pestyt perunanpuolikkaat leivinpaperin päälle uunipellille. Sekoita kulhossa rypsiöljyyn turaus hunajaa ja voitele perunat. Rouhi suolapähkinöitä vähän suuhun sopivammiksi ja ripottele perunoiden päälle kera sormisuolan. Kypsennä maltillisessa lämmössä, alle 200 asteessa, kunnes perunat ovat kypsiä