PÄÄSIÄISLEIVOKSET
Mis sie mahottoman hyvää suklaakakkuu tarviit, ni täs on siul sellane. Perunatilan päättömän hyvä pääsiäisherkku tottelee myös nimeä "Maailman paras suklaakakku". Eikä suinkaan suotta, on näet kaikin puolin passelia popsittavaa. Pääsiäisen perinneherkku mämmi pitää perunan peesissä huolen mehevästä lopputuloksesta. Siispä HERKKUVAROITUS!
Perunatilan pääsiäisleivokset (n. 20 kpl)
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2 tl vaniliinisokeria
1 appelsiinin kuoriraaste
250 g keitettyä perunaa karkeasti raastettuna
150 g tummaa suklaata
150 g voita
250 g mämmiä
3 dl vehnäjauhoja
0,5 dl tummaa kaakaojauhetta
2,5 tl leivinjauhetta
Vaahdota munat ja sokerit. Lisää appelsiininkuoriraaste ja keitetyt, karkeasti raastetut perunat mukaan. Sulata suklaa ja voi kattilassa ja nakkaa mämmikin mukaan lämmittelemään. Anna kotvasen jäähtyä ja yhdistä muna-sokerivaahtoon kera keskenään sekoitettujen kuivien aineiden. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle (n. 20x30 cm) suorakaiteen muotoiselle uunipellille. Paista 170 asteisessa uunissa noin puolisen tuntia. Anna jäähtyä, leikkaa paloiksi ja koristele vapaalla tyylillä.
Ps. Paranee vanhetessaan, säilyy jääkaapissa ja maistuu mainiolta muutaman päivän päästäkin. Harmi vaan, että katoaa kovin sukkelaan aina.