PERUNAPESÄT
Ollaan kuultu jostain pizzaperjantaista, mutta meiän korviin perunaperjantai kuulostaa paljon paremmalta! Tosin nää herkut maistuu ihan pizzalta, vaikka pottuloista valmistuvatkin. Perunapesät pyöräytetään ilman minkään sortin jauhoja, joten ne käyvät myös keliaakikoille. Hävikkiruokaa parhaimmillaan, sillä ohjeeseen hyödynnetään edellispäivän perunamuusin jämät.
750 g perunamuusia
ripaus suolaa
1 kananmuna
2 rkl voisulaa
Sekoita kylmään perunamuusiin muut ainekset ja jätä odottamaan täytteen valmistumisen ajaksi.
Täyte:
400 g jauhelihaa
1 sipuli
valkosipulia
suolaa, pippuria
pizzamaustetta
ketsuppia, sinappia
juustoraastetta pinnalle
Ruskista jauheliha pannulla, lisää sipuli ja anna kuullottua.
Turauta sekaan ketsuppia ja sinappia. Lisää tarvittaessa hieman vettä.
Kiehuttele suurin osa nesteestä kuitenkin pois, jotta saat napakan täytteen. Mausta ja maista.
Kokoa perunapesät:
Tee perunamuusista kekosia leivinpaperin päälle uunipellille.
Levitä kekoja lusikalla ja tee keskelle kuoppa, jolloin muodostuu perunapesiä.
Varo kuitenkin rikkomasta pesän pohjaa.
Lusikoi täytettä perunapesiin ja ripottele juustoraastetta päälle.
Paista 225 asteisessa uunissa kymmenisen minuuttia kauniin värisiksi.
Anna jäähtyä hetkisen ja nosta tarjolle salaatin kylkeen!