PERUNATERRINI
Helposta ja herkullisesta perunaterriinistä ei makua puutu. Se sopii kevyeksi lounaaksi salaatin kera, mutta on onnen omiaan myös kylmänä tarjoiltuna juhlapöydässä. Valmis perunaterriini jääkaapissa pelastaa kiireen keskellä, kun äkkinälkä yllättää!
750 g jauhoista perunaa (esim. Noblesse)
1 dl suolakurkkua kuutioina
200 g savukinkkua/ -kalkkunaa kuutioina
2-3 kananmunaa
0,5 dl maitoa
1 dl juustoraastetta
1 sipuli hienonnettuna
3 tl sinappia
suolaa, pippuria,persiljaa, valkosipulia
Keitä perunat kypsiksi, survo ja anna jäähtyä.
Sekoita perunasoseeseen suolakurkut, savukinkku, kananmunat, maito, juustoraaste, sipuli ja mausteet.
Levitä voideltuun pitkänomaiseen vuokaan ja kypsennä 150-175 asteisessa uunissa vesihauteessa noin tunnin verran.
Anna jäähtyä vuoassa ja kumoa tarjolle.
Vinkki! Terriinin voi valmistaa myös perunamuusin lopusta, jätä silloin ohjeen maito pois. Savukinkun ja -kalkkunan sijaan terriinin voi taikoa myös lohesta. Korvaa silloin sinappi sitruunalla ja persilja tillillä.