PIIMÄKAKKU

Piirun eikun siis perunan verran parempi piimäkakku! Kahvikakkujen klassikko valmistuu tällä kertaa vähemmällä voimäärällä. Mihinkään kitalakeen tarttuvien, kuivien kakkujen kerhoon tämä kahvipöydän kuningatar ei kuitenkaan kuulu. Peruna pitää huolen, ettei mausta ja mehevyydestä tarvitse taaskaan tinkiä. Valmisteluissa ei kauaa nokka tuhise, sähkövatkaimia sun muita hilavitkuttimia ei tarvita, kun kaikki ainekset sekoitetaan suit sait sukkelaan nopeasti taikinaksi!

3 dl piimää
250 g kylmiä, keitettyjä perunoita
150 g voisulaa
1,5 dl siirappia
1,5 dl sokeria
1,5 dl rusinoita
7 dl vehnäjauhoja
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl neilikkaa
1 tl kardemummaa
2 tl vaniliinisokeria
2,5 tl leivinjauhetta ja 0,5 tl soodaa


Sekoita kulhossa piimä, karkeasti raastetut perunat, voisula, siirappi, sokeri ja rusinat. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sekoita seokset tasaiseksi taikinaksi, vältä turhia vispailuja. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun suurehkoon rengasvuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa noin 55 minuuttia. Anna tovin tuumailla vuoassa ennen kumoamista