PLINIT
Rajan takaa rantautui aikoinaan iloksemme ihmeitä. Sellaisia pahuksen hyviä, pieniä ja pehmeitä. Niitä, jotka saavat posket punottamaan varmemmin, kuin paukkuvat pakkaset. Ne tulivat sieltä, missä ei voita ja kermaa kertakaikkiaan käytetä kohtuudella. Suolakurkut ja smetanat vielä kylkeen, niin kekkerit voipi alkaa! Nyt puhutaan nimittäin blineistä. Matkalla meidän mäelle reseptistä tipahti niin tattarijauhot kuin kermatkin. Taikinaa pelastamaan pestattiin peruna, tietenkin! Tässä helpossa reseptissä vedetään mutkat suoriksi ja muutetaan monimutkainen ohje taas vähintäänkin potun verran paremmaksi! Siispä plinejä paistamaan!
300 g jauhoista perunaa (esim. Challenger)
3 dl piimää
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
Kuori ja keitä perunat. Survo ja anna jäähtyä.
Lisää kananmunat ja piimä sekä yhdistetyt kuivat aineet.
Anna taikinan turvota hetkisen ja paista lettu- tai paistinpannulla haluamasi kokoisia plinejä.
Tarjoile lempilisukkeiden kera!
Plinit säilyvät hyvänä jääkaapissa useamman päivän. Tai siis jos säilyvät..