PPPP

PPPP. Tuo perinteinen neljän peen sääntö lienee tuttu kaikille lenkkiLeenoille ja hikiNiiloille. "Pitää pystyä puhumaan puuskuttamatta" on muistisääntö, joka ohjeistaa onnistuneeseen peruslenkkiin. Meillä Leppälässä polut pistää kuitenkin puuskuttamaan ja näin keväällä, samainen lyhenne meinaa jotain aivan muuta. Nimittäin: "Parsaa, Perunaa, Pestoa = Parasta!
Lisuke sopii makkaran ja muiden grilliruokien kylkeen, toimii vaalean kalan kaverina ja sulaa suuhun sellaisenaankin!

Keitettyjä perunoita
nippu tuoretta parsaa
oliiviöljyä ja voita paistoon
sitruunanmehua, suolaa, mustapippuria

Marinadi:
1/2 dl vihreää pestoa
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl omenaviinietikkaa
2 tl sokeria
sitruunamehua, mustapippuria

Keitä perunat kypsiksi tai anna uusi elämä edellispäivänä tähteeksi jääneille.
Napsauta parsojen puiseva tyvi pois. Huuhtele ja kuivaa. Leikkaa parsat kolmeen osaan.
Kuumenna paistinpannulla öljy ja voi. Paista parsapaloja viitisen minuuttia, kunnes ovat saaneet mukavasti väriä ja kypsyneet.
Unohdetaan lötköilyt, purutuntumaa saa jäädä! Kaada parsat astiaan, mausta suolalla ja pippurilla, pirskota sitruunamehua päälle, jätä sivuun odottelemaan.
Sekoita marinadin ainekset keskenään, maista ja säädä maku kohilleen. Sekoita marinadi perunoihin ja kääntele parsatkin mukaan makumatkalle. Anna hetki maustua tai syö samantien.