PROVNIET
"Makeaa mahan täydeltä, peesiin pikkusen perunaa ja perjantai pilkistelee jo oven takana." Aikoinaan Ameriikoista Suomeen saapuneet suklaiset brownies-leivokset ovat oikeita herkkupaloja! Pari levyä suklaatia, reippaasti voita.. mitäs muuta siitä tulisi kuin hillittömän hyvää. Meidän versiossa voimäärä on puolitettu, peruna pitää huolen, että lopputulos on merkillisen mehevä, eikä herkullisuudesta tarvitse tinkiä!
300 g keitettyä perunaa raastettuna
150 g voita
1 dl sokeria
1,5 dl fariinisokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
2,5 tl leivinjauhetta
2,5 tl vaniliinisokeria
200 g tummaa suklaata rouhittuna
1 dl maitoa
Vaahdota pehmeä voi ja sokerit.
Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
Yhdistä kuivat aineet ja puolet suklaarouheesta keskenään.
Lisää taikinaan yhdessä maidon kanssa.
Sekoita lopuksi mukaan perunaraaste.
Levitä leivinpaperilla vuorattuun (n. 20x35 cm) vuokaan.
Ripottele loppu suklaarouhe pinnalle ja paista 175 asteisessa uunissa n. 25 minuuttia.
Tarjoile löysäksi vatkatun kermavaahdon kera, vaniljajäätelön viekussa tai nautiskele sellaisenaan