RAPARPERUNAT
Satokauden herkullinen hapannaama, raparperi, pääsee perunan peesissä pistämään parastaan! Epäileville ennakkoluuloille ei anneta sijaa, tämä parivaljakko todistaa suhteensa todella toimivaksi. Raparperunat on eräänä sateisena sunnuntaina syntynyt resepti. Lisuke, joka on onnellisimmillaan grilliruokien rinnalla. Kyytipojaksi se perinteisin, pikkusen palanut makkara, ja kesän mielettömin makumatka voi alkaa.
25 g voita ja 2 rkl öljyä
3 raparperin vartta (n.150 g)
2 punasipulia
valkosipulia
2,5 rkl fariinisokeria
sormisuolaa, mustapippuria ja mieluisia yrttejä
keitettyjä perunoita
paahdettuja pähkinöitä viimeistelyyn
Halkaise raparperit pituussuunnassa ja pätki pienemmiksi tikuiksi.
Puolita sipulit ja viipaloi ohuiksi.
Kuullottele voi-öljyseoksessa. Lisää fariinisokeri ja anna karamellisoitua miedolla lämmöllä sekoitellen, kunnes sipulit ja raparperit ovat pehmenneet. Mausta ja maista.
Kääntele seos keitettyihin perunoihin.
Viimeistele rouhituilla pähkinöillä ja mieluisilla yrteillä.