TARTE POTATIS
Enää ei tartte kyhäillä kinkkupiirakoita. Ei tartte kehitellä kelvollisia kanapiiraita, eikä tartte metsästää maailman parasta kasvispiirakkaa. Katsos, nyt tarttee potaattii! Tehdään Tarte Potatis -suomalaiseen suuhun sopiva kesäpöydän paras piirakka! Lounaalta tähteeksi jääneet varhaisperunat saavat uuden elämän, kun niistä taiotaan illaksi piiras, joka ei jätä ketään kylmäksi. "Varhaiperunapiirakka" olisi nimenä kuulostanut korvaan varsin valjulta, joten käänsin herkun ronskisti ranskaksi. "Tarte Potatis" ja nimi on yhtä hieno kuin on makuelämyskin!
Pohja
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
100 g pehmeää voita
0,5 dl maitoa
Yhdistä kuivat aineet keskenään. Nypi sekaan pehmeä voi ja lopuksi sekoita joukkoon maito. Levitä jauhotetuin käsin pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Laita kylmään oottelemaan toviksi.
Täyte
Parikymmentä pientä varhaisperunaa keitettynä
3 keitettyä kananmunaa
n. 100 g silliä
2 kesäsipulia silputtuna, kevyesti kuullotettuna
1 prk kermaviiliä
1 dl maitoa
2 kananmunaa
ripaus suolaa, sokeria, mustapippuria
reippaasti tuoretta tilliä
Levitä potut pohjan päälle. Pikkuset perunat pärjäilee kokonaisina, isommat voi puolittaa. Pilko keitetyt kananmunat neljään osaan ja levitä perunoiden väliin. Levitä väleihin myös sillit ja ripottele kuullotettu kesäsipuli seuraan. Sekoita kulhossa kermaviili, maito, kananmunat ja mausteet. Kaada piirakan päälle. Paista 175 asteisessa uunissa noin kolme varttia, kunnes komeus on kypsynyt. Kylkeen kiva salaatti ja iltaruoka ei ihanammaksi muutu millään!