VANHAN EMÄNNÄN ERIKOISET

Ohje, joka löytyy reseptivihkostani osiosta "Pikkuleivistä Parhaat". Eikä suotta, nämä sympaattisen suussasulavat ja pumpulinpehmeät perunapikkuleivät ovat herkkua vailla vertaa! Hyviin kekseihin ei aina tarvita paketillista voita, hyvä peruna riittää! Helposti ja nopeasti valmistuvat, kevyemmät keksit sopivat sujuvasti arjen herkkuhetkiin. Nimetty ne on tilan vanhemman emännän mukaan, sillä kehittelin reseptin äitini rakkaimpien raaka-aineiden ympärille. Kardemummaa, vaniljaa, kauraa ja tietenkin perunaa

350 g keitettyä perunaa (esim. kiinteä Solist)
75 g voita
1 kananmuna
1 dl sokeria
2 tl vaniliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
2 dl kaurahiutaleita
0,5 dl perunajauhoja

Raasta keitetyt, kylmät perunat karkeaksi raasteeksi. Vatkaa joukkoon pehmeä voi ja sokeri sekä kananmuna. Sekoita tasaiseksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan. Nostele lusikalla keoiksi leivinpaperin päälle pellille. Paista 200 asteisessa uunissa n. 10-15 minuuttia.